Jurnalistul Alex Cozer este de părerea că o alianță dintre ACUM și PDM nu este posibilă. Într-un editorial, publicat pe cotidianul.md, Cozer scrie că orice șansă de coaliție între PD și ACUM a cam căzut chiar din prima zi de după „reformarea” urmașilor lui Plahotniuc.

Jurnalistul susține că vicepreședinții formațiunii, care au fost numiți recent în funcții, sunt oamenii luii Vlad Plahotniuc, care i-au preluat schemele și atribuțiile. „Cu o astfel de „reformare” de partid, cei care îi îndeamnă pe deputații blocului ACUM să încerce o coaliție cu PD par acum mai degrabă naivi sau rău intenționați.”, spune Cozer.

În opinia lui Cozer este o greșeală să faci alianță și cu finul de cununie al fostului lider PDM, Andrian Candu.

„Este adevărat că în PD există și o grupare care, cel puțin la suprafață, ar crea impresia că vrea să se apropie de ACUM. Problema e că în fruntea ei apar Candu și Sîrbu, figuri care nici ele nu pot fi acceptate de către cei din PAS și Platforma DA. Sunt însă convins că și aceștia, iar trecutul lor este cel mai grăitor în acest sens, pot să-și tempereze din elan dacă li se asigură liniștea pe plan penal”, mai spune Cozer.