Un oficial din serviciile criminalistice egiptene a declarat marţi că rămăşiţele umane recuperate de la locul prăbuşirii cursei EgyptAir 804 sugerează că la bord a avut loc o explozie, relatează Associated Press, citat de News.ro.

Airbusul A320 Egyptair, la bordul căruia se aflau 66 de persoane, a dispărut de pe ecranele radarelor joi dimineaţa, imediat după ce a ieşit din spaţiul aerian grec, în drum de la Paris către Cairo.

Rămăşiţe omeneşti, bagaje şi fragmente de avion au fost recuperate vineri din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de oraşul egiptean de coastă Alexandria.

Ministrul grec al Apărării a declarat joi că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruşte – unul de 90 de grade la stânga şi un altul de 360 de grade la dreapta la o altitudine de peste 11.000 de metri înainte de a se prăbuşi.

Dar Ehab Azmy, directorul furnizorului public de servicii privind navigaţia aeriană, susţine că avionul avea un curs normal de navigaţie la altitudinea de 11.000 de metri înainte de a dispărea de pe radar, noteaz[ BBC News online, citat de Mediafax.

“Acest fapt discreditează ceea ce grecii spun, anume că avionul a pierdut brusc altitudine înainte de a dispărea de pe radar”, a declarat Azmy pentru Associated Press.

Motivele unei astfel de discrepanţe între declaraţiile oficialilor greci şi cele ale oficialilor egipteni cu privire la cauzele prăbuşirii avionul sunt momentan neclare.

Azmy a negat şi faptul că a existat contact între pilotul avionului MS804 şi turnul de trafic aerian înainte de prăbuşire, potrivit unei declaraţii acordate ziarului egiptean al-Ahram.

Duminică, Egiptul a trimis un submarin pentru a căuta cutia neagră a avionului EgyptAir, fragmente ale aeronavei şi rămăşiţe umane fiind descoperite vineri în Marea Mediterană, la 290 de kilometri de Alexandria.