Președintele Barack Obama și-a anunțat sprijinul public pentru candidatura la prezidențiale a lui Hillary Clinton. Anunțul liderului american vine după ce a purtat o discuție cu contracandidatul fostului secretar de stat, Bernie Sanders, care a promis că după ultima rundă a alegerilor primare se va retrage din cursă, scrie CNN.com.

„Nu cred că a fost vreodată cineva mai calificat pentru funcția de președinte al SUA. Vreau ca cei care au fost alături de mine încă de la începutul acestei aventuri incredibile să fie primii care să afle că sunt alături de ea”, a spus Barack Obama.

Hillary Clinton i-a mulțumit președintelui Barack Obama pentru susţinere pe Twitter.

„Sunt onorată să vă am alături de mine. Sunt pregătită”, a scris Hillary Clinton și a semnat mesajul cu “-H” pentru a indica că tweet-ul a fost scris de ea personal.

Barack Obama va fi alături de Hillary Clinton în campanie electorală începând de săptămâna viitoare în Green Bay, Wisconsin.

Președintele Barack Obama a atras atenția și asupra faptului că Hillary Clinton va deveni prima femeie nominalizată pentru alegerile prezidențiale de un partid important.