A vrut să se dea mare luptător cu site-urile clonă, dar s-a dat de gol că în continuare controlează trustul Jurnal. Asta chiar dacă se jura anterior că presa finanțată de nașul său de cununie, Victor Țopa, este independentă. Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase s-a lăudat pe facebook că s-a implicat personal în blocarea site-ului jurnalul.md.
”Cu insistență și perseverență am reușit să dăm lovitura de grație fake-ului Jurnalul.md, găzduit de un hosting din Bistrița, România. Menirea lui era de a substitui, printr-un transfer ilicit de imagine, site-ul independent Jurnal.md. Clona difuza informații false, denigratoare despre opoziția antioligarhică din Republica Moldova și atenta inadmisibil la onoarea și demnitatea umană”, a scris Năstase pe facebook.

Credibilitatea liderului Platformei DA a fost pusă la îndoială de către jurnaliști din România și Republica Moldova, după ce Andrei Năstase a încercat să suprime, cu mâinile MAE de la București și a Departamentului Români e pretutindeni portalul deschide.md și ziarul Timpul.

”Atragem atenția domnului Andrei Năstase ca astfel de acțiuni sunt străine spiritului democrației pe care domnia sa declară că il susține. Societatea Ziariștilor din România va sesiza Federația Internațională a Jurnaliștilor și alte instituții europene asupra acestor presiuni inacceptabile la care sunt supuși colegii noștri din Republica Moldova”, este precizat în comunicatul Societății Ziariștilor din România.

Iar editorialistul român Cristian Hrituc a scris că există prea multe semne de întrebare la care Năstase nu a dat niște răspunsuri lămuritoare. Există prea multe „umbre” peste activitatea lui, este departe de a fi Alba ca Zăpada, așa cum se crede și așa cum încearcă să pozeze în politica de peste Prut.
”Jocul din campania prezidențială a fost foarte elocvent. Până să se retragă din cursă, televiziunea de casă a lui Năstase, Jurnal TV, o ataca seară de seară pe Maia Sandu. Nu l-am văzut atunci pe apostolul dreptății să facă un demers public ca televiziunea Țopilor, sponsorii lui, să înceteze cu linșajul și să prezinte realitatea.