În România, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim şi va fi distribuită la Aeroportul International Otopeni delegațiilor eparhiilor, care vor purta mască şi mănuși de protecție şi vor respecta distanța socială de doi metri.

“Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuși şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioșilor care o solicită şi care o așteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare”, a informat Cancelaria Sfântului Sinod din țara vecină.

Și în țara noastră, Focul Haric va fi adus cu respectarea măsurilor stricte de prevenire a COVID-19.  Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că Lumina Sfântă va fi adusă cu ajutorul unor creștini, care pun la dispoziție resursele necesare. Totodată, șeful statului a precizat că delegația, care va merge la Ierusalim, nu va ieși din avion. Sfânta Lumină va fi adusă de către ambasadorul Moldovei, direct la aeronavă.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a criticat decizia autorităților de a aduce Focul Haric la Chișinău pe timp de pandemie.