În ultimele 72 de ore, vameșii de la Leușeni și Otaci au depistat mai multe loturi de articole vestimentare, care urmau a fi introduse ilegal în țară în vederea comercializării pe piața autohtonă.

Primele două cazuri au fost consemnate la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară. În rezultatul verificărilor efectuate asupra unui autocamion, vameșii au ridicat în vederea confiscării șase saci de polietilenă, cu articole vestimentare în asortiment, în cantitate totală de 316 unități. Bunurile nedeclarate erau ascunse în habitaclul unității de transport.

Un caz similar a fost înregistrat la o diferență de doar câteva ore, angajații postului descoperind, în portbagajul și în salonul unui autoturism sosit din România, alte 81 de piese vestimentare nedeclarate.

Tot în cadrul operațiunilor de control, angajații vamali de la Otaci au depistat, într-un microbuz care venea din Federația Rusă, peste 100 de accesorii vestimentare de iarnă, care aparțineau unuia dintre pasageri.

În toate cazurile enunțate, autoritatea vamală a dispus confiscarea loturilor de marfă și cercetarea cazurilor conform prevederilor legale.