Președintele PDM Marian Lupu, aflat cu o vizită de lucru la Bruxelles la invitația parlamentarilor europeni social-democrați, a avut azi dimineață o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Marian Lupu a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, că a fost  o discuție foarte utilă și amicală. ”M-am bucurat să-l reîntâlnesc pe dl. Schulz, vechi susținător al drumului european al țării noastre”, a menționat liderul PDM.

Liderul PDM i-a spus președintelui Parlamentului UE că Republica Moldova este hotărâtă să accelereze parcursul european și că locul natural al țării noastre este în familia europeană, în Uniunea Europeană.

În replică, Martin Schulz a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue reformele și a dat asigurări că sprijinul pentru țara noastră va continua.  “Apreciem stabilizarea situației din Republica Moldova prin asumarea responsabilităților și întreprinderea acțiunilor concrete de către guvernarea de la Chișinău. Stabilitatea ajută mult la menținerea cursului european”, a spus oficialul european.

La final de întrevedere, Marian Lupu i-a mulțumit lui Martin Schulz pentru urările de succes pe care i le-a adresat pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.