La sfârșitul săptămânii trecute, trei conducători auto au fost documentați de angajații Poliției de Frontieră pentru tentativa scoaterii din țară a mijloacelor de transport cu procuri falsificate. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere Giurgiulești-Galați și Mirnoe-Tabaki, transmite 24h.MD.

Astfel, în primele două rețineri, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au stabilit falsitatea împuternicirilor notariale, prezentate de un moldovean de 22 de ani și un român de 42 de ani. Aceștia conduceau automobile de model BMW, ambele înmatriculate în Bulgaria.

Pe cazuri au fost întocmite acte de constatare a infracțiunii, unitățile de transport fiind indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere până la finalizarea cercetărilor.

Procura falsificată a fost motiv de cercetare a unui conațional de 21 de ani, care s-a prezentat în punctul de trecere Mirnoe-Tabaki, la volanul unui Audi A6, înmatriculat în Lituania.

În cadrul controlului documentelor, polițiștii de frontieră au observat mai multe semne de falsificare a împuternicirii notariale. Șoferul a declarat că nu știa despre falsul depistat în act, mai mult specificând că procura i-a fost perfectată de fostul stăpân al mașinii. Însă spusele acestuia au fost puse la îndoială, în momentul când tânărul a prezentat a doua procură, eliberată de același notar, dar cu smnăturile diferite, care din circumstanțe necunoscute a zmuls documentul din mâna polițistului de frontieră și la rupt la fața locului.

Cazul este în continuare cercetat de polițiștii de frontieră, mașina fiind reținută pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești.

Dacă conducătorilor auto li se va dovedi vinovăția, conform art.361 Cod Penal al R.Moldova, aceștia riscă amendă în mărime de până la 300 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.