Demiterea de ieri a Guvernului a stârnit nu numai reacții, dar și crearea unei petiții online, la inițiativa Partidului Liberal. Membrii formațiunii cer, astfel, să semneze pentru demiterea președintelui țării, Igor Dodon, transmite 24h.md.

Politicienii au precizat că au inițiat această idee de mai mult timp și au argumentat crearea petiției prin enumerarea mai multor încălcări făcute de șeful statului.

„Acţiunile nocive ale preşedintelui Igor Dodon sunt incompatibile cu prevederile constituţionale referitoare la rolul şefului statului, iar demiterea sa reprezintă un imperativ presant. Partidul Liberal a iniţiat încă în luna ianuarie procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui, înregistrând în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens.

Din păcate, până acum demersul liberalilor nu a fost susţinut de alţi deputaţi şi nici Igor Nikolaevici nu a devenit mai loial faţă de cetăţeni în acest răstimp. Dimpotrivă, derapajele anticonstituţionale şi antidemocratice din ultimul timp al acestuia devin tot mai frecvente, fapt care impune Partidul Liberal să iniţieze procesul de colectare a semnăturilor cetăţenilor pentru organizarea unui referendum republican de demitere a preşedintelui Dodon”, au scris liberalii.

Accesează acest link pentru a citi întregul mesaj al PL și – în caz că ești de acord – pentru a semna inițiativa. Autorii și-au propus, până în acest moment, să colecteze un milion de semnături. Actualmente sunt aproape 14.000.