Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în parteneriat cu producătorii agricoli au donat circa 20 de tone de mere pentru 10 mii de copii din grădinițele din raioanele Soroca, Drochia și Râșcani.

„Conform calculelor, meniul fiecărui copil din aceste grădinițe va fi îmbogățit cu circa 2 kilograme de mere. În total, fructele vor fi distribuite la 122 de  grădinițe, iar centrele de plasament (20 la număr) din aceste raioane vor beneficia suplimentar de o donație de legume”, a menționat ministrul Eduard Grama.

De menționat că, în cadrul primei etape a campaniei, copiii din grădinițele din capitală și de la 5 centre de plasament au beneficiat de o donație de circa 10 tone de fructe şi 500 kg de legume, acestea din urmă fiind destinate doar pentru centrele de plasament.

24H.MD informează că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare urmărește scopul de a stimula consumul de produse autohtone în rândul copiilor, precum și de promovare a producătorilor agricoli din țară pentru creșterea comerțului pe piața internă.