Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a transmis un mesaj de felicitare din numele întregii formațiuni către toți elevii și profesorii.

Politicianul consideră că viitorul Republicii Moldova depinde de modul în care vom pregăti și vom educa generațiile tinere.

„Înainte de a vorbi pe teme politice, vreau să mă refer la evenimentul cel mai important de azi – ziua de 1 septembrie, începutul noului an de studii. În numele colegilor din Partidul Democrat îi felicit pe toți copii și profesorii, familiile lor și le urez rezultate cât mai bune la școală. Cunoștințele și pregătirea fac diferență în lumea modernă, în care este foarte mare concurența – dintre oameni, întreprinderi și țări”, a spus Lupu în cadrul unei conferințe de presă.

„O țară mică devine puternică prin oamenii săi. Dacă ei pot concura cu cei din țările mai mari. Eu sunt sigur că așa ceva este posibil numai cu un sistem de educație modern. Educația este și va rămâne o prioriate a actualei guvernări. Îi vom acorda și mai multă atenție în continuare, în modul în care prestigiul profesiei de pedagog și calitatea instruirii să crească în țara noastră. Încă o dată le urez succes profesorilor și elevilor din Republica Moldova”, a precizat democratul.

24h.MD menționează că astăzi s-a început noul an de studii pentru mii de elevi și studenți. Tot astăzi, deputații au revenit din vacanță.