Vicepremierul rus Dmitri Kozak a recomandat socialiștilor să facă o coaliție situativă cu ACUM ca să poată, după alegerile anticipate în condițiile dorite de Sandu și Năstase, să obțină majoritatea PSRM care să ducă la capăt planul de federalizare a Moldovei. De acest lucru este convins președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, transmite timpul.md.

”După cum ați auzit din însăși gura Dodonului, Moscova i-a ordonat acestui trădător să federalizeze Republica Moldova; LUCRU, pe care nu i-a reușit Kremlinului să-l facă nici pe timpul guvernării comuniste; nici în 2016, pentru că Partidul Liberal n-a acceptat alegerile anticipate, cerute de “curcanul” Dodon și de “prostul satului” A.Năstase, care ar fi adus PSRM și alte partide pro-ruse la guvernare”, a scris Ghimpu pe Facebook.
Ghimpu mai constată că blocul ACUM a fost permanent ținut de ruși în rezervă ca să-și ducă planurile până la capăt.
”Dacă PDM -ul accepta federalizarea, atunci PSRM-ul făcea Alianță cu democrații și nu cu ACUM, care au fost ținuți tot acest timp în rezervă. Și toate astea pentru a-și duce la bun sfârșit proiectul Kozak cu privire la federalizarea Republicii, care din punctul de vedere al Kremlinului poate fi realizat ori cu votul deputaților ACUM, ori după alegerile anticipate organizate (cum a spus însuși Kozak, făcând cinic trimitere la Avizul Comisiei de la Veneția), adică în baza sistemului de vot proporțional, care după socoteala lor le vor câștiga socialiștii. Iată și motivul principal de ce Kozak a recomandat socialiștilor o coaliție situativă cu blocul ACUM!”, continuă președintele de onoare al PL.
Politicianul atrage atenția că nu mai contează dacă Sandu și Năstase vor vota sau nu acum pentru federalizarea, pentru că după alegerile anticipate, oricum vor rămâne alături de Dodon, iar având majoritatea, vor federaliza Republica Moldova.
Președintele de onoare al PL atrage atenția că, dacă se va lăsa totul așa cum este, Moldova va ajunge direct în mâinile Rusiei.
”Eu cred, că e timpul să ieșim din “bârlog”, altfel ne vom trezi peste câteva luni conduși direct de Kozak, nu cum e astăzi – prin intermediarul Dodon. Nu cunosc ce fel de “acorduri” a semnat ACUM cu PSRM (le știu doar ei și Kozak) și care-i conținutul lor, dar cert este că această “prietenie” cu Moscova o să ne coste foarte scump, în cazul în care vom fi federalizați. Iar federalizarea Republicii înseamnă drumul arătat de Kremlin și nu drumul spre UE sau spre Unire cu România! Lucrul acesta se vede nu l-a deranjat de loc pe “marele” leader A.Năstase și pe “românca” Maia Sandu, odată ce au acceptat o Alianță cu mercenarii Kremlinului, adică cu socialiștii “noștri”, continuă Ghimpu.
El vine la final și cu un mesaj către unioniști.
”Trageți concluzii, stimați alegători și-n primul rând unioniștii, doar cunoașteți, că Dodon demult vrea să interzică unionismul. Apropo, sunt curios să cunosc, care-i înțelegerea dintre PSRM și ACUM în problema interzicerii unionismului, căci nu cred că s-au unit doar pentru a rezolva cerințele invocate de ACUM…”, scrie Mihai Ghimpu pe Facebook.