Colonelul Alexandru Harea l-a convocat pe ataşatul militar şi aero al Federaţiei Ruse, colonelul Igor Dobvnea în urma desfășurării exercițiilor comune a trupelor GOTR cu militari transnistreni pe râul Nistru.

Conducerea Ministerului Apărării este îngrijorată de participarea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR), inclusiv a tehnicii militare în planificarea, organizarea şi desfășurarea exercițiilor comune cu aşa-numitele forţe speciale transnistrene, în cadrul cărora a fost forţat cursul de apă al râului Nistru.

Şeful Direcţiei politică de apărare şi planificare a apărării (DPAPA), colonelul Alexandru Harea, l-a convocat la data de 15 şi 17 august curent, pe ataşatul militar şi aero al Federaţiei Ruse cu sediul la Chişinău, colonelul Igor Dobvnea, pentru a discuta despre activitatea reprezentanților militari din cadrul GOTR, în regiunea transnistreană.
Potrivit oficialului, aceste acţiuni contravin articolul patru al Acordului cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat de presă al instituţiei de resort.

Sursa mai precizează că Alexandru Harea i-a solicitat lui Igor Dobvnea să aducă la cunoştinţa conducerii ministerului Apărării al Federaţiei Ruse nemulțumirea Ministerului Apărării al Republicii Moldova în legătură cu acțiunile GOTR şi a comandantului unității şi să întreprindă măsurile necesare pentru a evita, pe viitor, astfel de activităţi.

La rândul său, colonelul Igor Dovbnea a precizat că reprezentanții Ministerului rus al Apărării al au fost informați despre situație și sunt în așteptarea unui răspuns oficial.