Cel puțin 42 de persoane și-au pierdut viața miercuri, după naufragiul unui vas cu migranți în Mediterana, în apropierea coastelor egiptene, potrivit ultimului bilanț anunțat în cursul serii de Ministerul Sănătății de la Cairo, transmite AFP.

Anterior, aceeași sursă informase despre 29 de morți (printre care se numărau 10 femei și un copil), cinci răniți și 150 de persoane salvate după ce ambarcațiunea, la bordul căreia se aflau în jur de 600 de migranți, a eșuat în largul localității Burg Rashid, din provincia nordică Beheira.

Printre victime se află “egipteni, sudanezi și africani de alte cetățenii ce nu pot fi stabilite deocamdată”, a precizat pentru France Presse Adel Khalifa, responsabil din Ministerul Sănătății.

„Informațiile inițiale arată că vasul s-a scufundat din cauza supraîncărcării”, a declarat un oficial de securitate din Beheira, pentru Reuters.Nu este clar deocamdată încotro se îndrepta ambarcațiunea, dar oficialii egipteni cred că destinația era Italia.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), mai mult de 300.000 de migranți au traversat, în 2016, Mediterana pentru a ajunge în Europa, mai ales în Italia.Numărul celor care și-au pierdut viața în aceste traversări a depășit 10.000 începând din 2014, dintre care peste 2.800 în acest an, anunțat agenția ONU în luna iunie.