Oamenii nu vor mai avea dreptul să depoziteze, ani la rând, lângă poartă, materialele de construcție, precum nisipul și pietrișul. Prevederea este inclusă în noul regulament-tip de salubrizare a localităților din Moldova, întocmit de Ministerul Mediului, transmite 24h.MD.

Potrivit documentului, fiecare localitate va ști exact cum trebuie să fie salubrizată. Noul regulament va specifica până și felul în care trebuie să arate gardurile și porțile din sat. Oamenii nu vor mai avea dreptul să-și depoziteze ani la rând lângă poartă materialele de construcție, precum nisipul, pietrișul, așa cum o fac de obicei. Ei vor fi nevoiți să le găsească un loc în propria curte.

Totodată, localnicii va trebui să cosească iarba sau să înlăture buruienile din preajma curții și să îngrijească terenurile adiacente casei.

Potrivit ministrului Valeriu Munteanu, acest regulament a fost supus dezbaterilor publice, iar până la 24 septembrie, când se va desfășura campania „Hai, Moldova”, urmează să fie aprobat oficial de Parlament.