O fostă angajată a filialei Băncii de Economii a Moldovei (BEM), cu sediul în raionul Rezina, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru  delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari. Infracțiunile au fost comise în perioada în care aceasta a deţinut funcţiile de controlor-casier al filialei BEM din satul Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina, şi cea de şefă a Oficiului Poştal din aceeași localitate, transmite 24h.MD cu referire la Procuratura raionului Rezina.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 – 2015, inculpata, activând în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM, a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a 10 potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891 mii lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în septembrie 2015, activând deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34 mii lei – bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vinovăţia. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată. De asemenea, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de patru ani, iar instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.