Grave încălcări au fost depistate la o întreprindere de prelucrare şi afumare a peştelui în asortiment de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu angajaţii Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor, după ce au demarat verificări în acest sens. În rezultatul acţiunilor specializate în domeniu poliţiştii au constatat nereguli în activitate, precum şi condiţii antisanitare de prelucrare a peştelui.
Astfel a fost depistată o tonă de peşte în proces de preparare şi produs finit în condiţii insalubre, păstrat în vase interzise în industria alimentară, fiind estimată valoarea totală în sumă de aproximativ 100 000 lei. Ulterior specialiştii în siguranţa alimentelor au aplicat restricţii, privind comercializarea ulterioară a peştelui, şi au colectat mostre pentru a fi expediate la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.
De asemenea au fost ridicate registre, agende, bonuri de consum de plată și livrare, înscrisuri de ciornă ce reflectau activitatea frauduloasă a întreprinderii. Potrivit informaţiilor acumulate, întreprinderea livra peşte la cele mai renumite supermarketuri şi magazine din Capitală.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie retrasă licenţa de activitate.

Este de menţionat, Poliţia Capitalei a sporit activităţile de relevare, documentare şi combatere a circuitului ilegal a mărfurilor accizate, produselor contrafăcute, precum şi unele măsuri de protejare a consumatorilor şi producătorilor autohtoni pe perioada sărbătorilor de iarnă, conform sarcinilor trasate de către Inspectoratul General al Poliţiei.