Ambasada Japoniei în Republica Moldova, va organiza o recepție – care marchează inaugurarea oficială a noului sediu al ambasadei de la Chișinau- pe data de 7 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, la aceasta recepție, găzduită de E. S. domnul Masanobu Yoshii, noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova sosit la post in Republica Moldova la sfîrșitul lunii august, va participa Motome Takisawa, vice-ministru Parlamentar pentru afaceri externe din Japonia și sunt asteptați, de asemenea, demnitari ai Republicii Moldova.

Dupa stabilirea relațiilor diplomatice dintre Japonia si Republica Moldova, în 1992, Guvernul Japoniei a sprijinit eforturile Republicii Moldova pentru democratizare și tranziția către economia de piață și, de asemenea, ulterior, pentru integrare europeana, oferind părții moldovene asistența financiară totalizând 150 de milioane de dolari.

Deschiderea Ambasadei Japoniei la Chișinau marchează o noua etapă în relațiile bilaterale, se așteaptă o consolidare a relațiilor dintre Japonia și Republica Moldova, parteneri care împărtășesc valori comune precum democrația și statul de drept.