România salută faptul că 68% dintre problemele expuse în agenda de parcurgere a drumului european a Republicii Moldova au fost rezolvate. Afirmația aparține senatorului român Florin Constantinescu și a fost făcută în cadrul ședinței Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și al Moldovei.

Mai mult decât atât, Constantinescu a reconfirmat încă odată suportul României în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Vă felicit pentru că aţi reuşit constituirea fracţiunii parlamentare. Am rămas cu o impresie foarte bună, mai ales consultând agenda problematicii de parcurgere a drumului european – 68% din probleme au fost rezolvate. România este pentru Moldova cel mai important susţinător atât politic, cât şi financiar pentru parcursul european. Am dovedit că putem face multe, multe proiecte comune au fost începute, finanţări nerambursabile şi rambursabile, proiecte importante pe domeniul educaţiei şi cel energetic”, a declarat oficialul român.

În cadrul întâlnirii au fost abordate și teme precum implementarea proiectelor de interconectare energetică între Republica Moldova și România, a celor din domeniul educației, precum și aspecte ce țin de reforma justiției.

Legislatorii au discutat și problema cetățenilor cu pașapoarte românești expirate, care au fost recent anunțați că nu mai dețin cetățenia țării vecine.

Precizăm că astăzi, 22 iunie, la Chișinău, s-a întrunit Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și al Moldovei, după o pauză de doi ani.