Coaliţia de guvernare a semnat astăzi cu PPEM Acordul cu privire la parteneriatul național pentru integrare europeană. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, Consiliul parlamentar de integrare europeană va fi condus de Iurie Leancă.

„Este cu siguranță o decizie foarte bună a biroului permanent că acest consiliu parlamentar de integrare europeană să fie condus de dumnealui, astfel asumându-și și angajamentul ca visul nostru de apropiere față de Uniunea Europeană să fie realizat cât mai repede și calitatea pe care noi o așteptăm foarte mult”, a declarat Candu.

La rândul său, Iurie Leancă a menționat că acest acord politic vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în Uniunea Europeană.

„Am pornit de la ideea că acest obiectiv este unul național, este unul fundamental. Invitația pe care am primit-o din partea colegilor din Coaliția majoritară a rezultat din faptul că e nevoie de consolidat aceste eforturi și, totodată, pornind de la ideea că Partidul Popular European are expertiza, experiența și resursele umane necesare pentru a contribui la accelerarea parcursului european”, a afirmat Leancă.