Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu susține inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, de a dubla salariile angajaților medicali. Deputatul PAS, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă a spus că aceasta trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru autorități.

„Toată lumea înțelege că sistemul medical fiind în asediu, medicii sunt afectați, numărul infectărilor crește: ce facem noi ca stat ca să-i susținem? Pentru medici trebuie să dublăm salariile, ar fi nevoie de circa 600 de milioane de lei”, a spus Perciun.

La începutul acestei săptămâni, președintele țării, Igor Dodon, a semnat un decret prin care anul 2020 a fost declarat “Anul lucrătorului medical”. În context, șeful statului a propus dublarea salariilor pentru toți lucrătorii medicali. Igor Dodon a solicitat Guvernului să elaboreze un plan calendaristic în care să fie indicate foarte clar etapele de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali.

”Scopul este ca acest plan să fie elaborat în timpul apropiat ca toți angajații din sectorul medical să cunoască în ce perioadă va fi dublat salariul, nu trebuie să fie o perioadă lungă”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, prima etapă de dublare a salariilor pentru angajații din sistemul de sănătate ar putea fi chiar la 1 septembrie 2020. Precizăm că și PSRM a declarat că va susține inițiativele sociale ale președintelui țării.