Patronul firmei de construcţii Supersonic SRL a fost condamnat la 14 ani şi 10 luni de închisoare pentru escrocheriei şi delapidarea averii străine, săvârşite în proporţii deosebit de mari, scrie 24h.MD.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2008 – 2013, inculpatul a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiţie în construcţia apartamentelor în trei imobile, amplasate în sectoarele Ciocana şi Centru ale capitalei. Ulterior, acesta a încheiat alte 36 de contracte de investiţii duble şi chiar triple pentru apartamentele deja vândute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însuşite şi folosite în scopuri personale.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcţiei spaţiului locativ pe str.Vasile Alecsandri, dar în lipsa documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobândire a dreptului de proprietate asupra imobilului şi de investire a capitalului în construcţia apartamentelor.

Potrivit estimărilor efectuate de procurori, în total, inculpatul a dobândit prin înşelăciune şi abuz de încredere, aproximativ 22 de milioane lei, prejudiciind persoanele în proporţii deosebit de mari.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani şi a fost obigat să achite în beneficiul părţilor vătămate suma integrală a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Amintim că, acum un an, compania Supersonic SRL a fost declarată insolvabilă.