Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu europarlamentarul Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE. Discuțiile s-au referit la priorităţile dialogului între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi la oportunităţile de aprofundare a colaborării în implementarea Acordului de Asociere.

Pavel Filip a adus mulţumiri oficialului european pentru suportul acordat Republicii Moldova în realizarea reformelor în domeniile cheie.„Reiterez gratitudinea faţă de sprijinul şi încrederea pe care o aveţi în reuşita parcursului european al Republicii Moldova. Sunteţi un adevărat prieten şi avocat al Republicii Moldova în Parlamentul European”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, șeful Executivului a accentuat rolul important al Comitetului Parlamentar de Asociere în monitorizarea realizării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE și promovarea iniţiativelor menite să asigure o implementare calitativă a angajamentelor asumate de Republica Moldova. De asemenea, Premierul a apreciat activitatea misiunii de observatori ai Parlamentului European pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, care au oferit expertiza necesară pentru asigurarea caracterului transparent şi democratic al scrutinului.

În context, Pavel Filip a subliniat că drumul european al Republicii Moldova este ireversibil, iar implementarea Acordului de Asociere și a Acordului de comerț liber și aprofundat cu UE rămân a fi priorități principale pentru Guvern. Șeful Executivului a spus că își dorește o colaborare inter-instituțională între Guvern și Președinție în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

La rândul său, Andi Cristea și-a exprimat sprijinul deplin pentru parcursul european al Republicii Moldova, menţionând că cea de-a III-a şedinţă a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, planificată pentru luna decembrie, va constitui un bun prilej pentru a trece în revistă realizările ţării noastre în implementarea agendei europene, precum şi pentru abordarea noilor inițiative de dezvoltare a cooperării dintre cele două părţi.