Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, ieri, un mesaj de felicitare omologului său român, Sorin Grindeanu, cu ocazia învestirii în funcţia de Prim-ministru al României.

În mesajul semnat de Pavel Filip este remarcat ritmul ascendent al relaţiilor moldo-române și amplificarea cooperării bilaterale dintre state noastre odată cu instituirea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

“Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima recunoștința pentru disponibilitatea României de a susţine eforturile autorităţilor moldoveneşti de aliniere la standardele şi valorile europene, prin implementarea agendei de asociere cu UE, de modernizare a ţării noastre şi prin implementarea proiectelor energetice, educaţionale şi sociale”, se mai spune în scrisoare.

Totodată, șeful Executivului a exprimat convingerea că şi pe viitor Republica Moldova se va bucura de sprijinul României în realizarea priorităţilor agendei bilaterale şi a obiectivelor majore în materie de modernizare și integrare europeană a țării noastre, iar dialogul dintre statele noastre va rămâne în continuare unul activ.