Prim-ministrul Pavel Filip a participat, ieri, la evenimentele dedicate celebrării celor 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. În dimineaţa zilei, Premierul Pavel Filip, alături de Preşedintele ţării, Nicolae Timofti şi Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu,  a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău.

Cu prilejul Zilei Independenţei, Pavel Filip a adresat felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova, subliniind că libertatea și independența sunt cele mai importante valori ale omenirii. „Este adevărat că în această perioadă am remarcat și urcușuri și coborâșuri, dar sper foarte mult ca în acești 25 de ani și clasa politică, și guvernanții au învățat foarte multe lecții și am toată certitudinea că de acum înainte Republica Moldova va merge pe drumul cel corect, va merge spre dezvoltare, spre binele și bunăstarea cetățenilor săi”, a declarat Prim-ministrul.

Programul oficial s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în prezenţa conducerii Republicii Moldova, reprezentanţilor instituţiilor statului, ai corpului diplomatic şi ai oaspeţilor de peste hotarele ţării. Ceremonia de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova a fost urmată de parada militară, şi de mai multe manifestaţii cultural-artistice.

Ziua Independenţei este marcată concomitent în toate localităţile Republicii Moldova, iar în inima capitalei, la Chişinău, evenimentele dedicate celor 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova se desfășoară pe tot parcursul zilei.