La jumătate de an de mandat, sunt mândru să fiu prim-ministrul unei țări ce și-a asumat în totalitate reformele structurale, integrarea europeană, atragerea de investiții străine și asigurarea unui proces decizional predictibil și transparent. Moldova de astăzi și-a regăsit vocea și, încet dar sigur, își recapătă credibilitatea pierdută și încrederea în sine. Declarațiile au fost făcute de premierul Pavel Filip pentru portalul europeanbusinessreview.eu.

„Noi credem că integrarea europeană merge mână-n-mână cu creșterea nivelului de trai al moldovenilor. Astfel se explică de ce, în ultimele două luni, am tăiat prețurile la medicamente, combustibil și electricitate, crescând în același timp salariile și pensiile minime. Considerând că educația și sănătatea sunt priorități naționale, Guvernul alocă astăzi mai mulți bani pentru medici, asistenți și profesori”, a menționat premierul.

Totodată, Filip a specificat că este doar o chestiune de zile până când vom ajunge la un acord cu Fondul Monetar Internațional.

„Pentru Republica Moldova, un acord cu FMI este similar cu un calificativ de risc investițional și reprezintă o validare a agendei pro-business pusă în practică de către Guvern începând din luna ianuarie”.

Șeful Executivului a mai menționat că toate condițiile pentru o Moldovă stabilă și orientată către reformare în anii ce vor urma sunt îndeplinite. Potrivit premierului, Moldova este pregătită și deschisă către investiții străine.

„Eu sunt un om de stat care înțelege rolul sectorului privat în stimularea creșterii economice. De aceea, una dintre sarcinile mele principale ca prim-ministru al Republicii Moldova este să îi ajut și să le fac viața mai ușoară celor care au investit sau care își doresc să înceapă o afacere în țara noastră. De la început am fost de acord că reforma trebuie să înceapă cu Guvernul însuși: majoritatea parlamentară va aproba luna aceasta, în mod formal, reducerea numărului de ministere de la 16 la 10. Crezul nostru este că birocrația redusă va însemna mai multă eficiență”, a mai menționat Pavel Filip.