Guvernul propune majorarea de la 1 ianuarie a alocațiilor pentru persoanele cu dizabilități din copilărie și pentru copiii cu dizabilități.

Potrivit unui document prezentat pentru dezbateri publice, mărimea alocațiilor de stat pentru persoane cu dizabilități severe din copilărie, dar și pentru copiii invalizi va crește de la 615 lei, cât este în prezent, până la aproape 770 de lei, de la 1 ianuarie. Iar  în urma indexării, de la 1 aprilie 2018, indemnizația pentru categoriile nominalizate de beneficiari va ajunge la aproape 820 de lei.

În cazul invalizilor din copilărie cu dizabilitate accentuată, pensia va fi majorată, din ianuarie, cu aproape 144 de lei și va ajunge la puțin sub 719 lei. După indexare, aceasta va fi de 765 de lei. Plățile sociale pentru invalizii cu grad mediu de dizabilitate vor fi majorate de la începutul anului viitor cu 102 lei și vor ajunge la 513 lei, iar după indexare – la 546 de lei.

Potrivit calculelor Ministerului Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, de aceste majorări vor beneficia peste 27 de mii de oameni, iar cheltuielile suplimentare vor fi de 68,5 milioane de lei pentru anul viitor.