Peste 200 de tineri specialiști, studenți ai USMF „N. Testemițanu”, au primit astăzi diplome, care le confirmă calificarea profesională. Ceremonia festivă de înmânare a diplomelor a fost organizată la Ministerul Sănătății, scrie 24h.MD.

La eveniment au participat conducerea Ministerului Sănătății, a USMF „N. Testemițanu”, precum și a instituțiilor medico-sanitare publice și autorităților publice locale.

Deja cu acte în regulă, medicii urmează să fie repartizați la muncă în toate raioanele și localitățile unde lipsesc medici de profil.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a felicitat tinerii specialiști  și a menționat eforturile întreprinse, împreună cu reprezentanții universităţii și a Consiliilor Raionale, pentru a veni cu oferte de angajare mai atractive pentru ei.

„Pe parcursul ultimelor trei luni am comunicat intens cu autoritățile publice locale, pentru ca să vă asigure cu anumite facilități. Marea majoritatea dintre Dvs. ați fost studenți și rezidenți bugetari – asta înseamnă că întreținerea corpului profesoral și a bazelor clinice a fost posibil din contul achitării impozitelor tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Acum urmează să mergeți la muncă în baza obligațiunii pe care o aveți față de stat”, a declarat Ruxanda Glavan, ministrul Sănătății.

În următoarele două zile, alţi 400 de absolvenţi rezidenţi vor obţine diploma și certificatul de repartizare în câmpul muncii.