Doi bărbați, cetățeni ai Republicii Moldova și Transnistriei, au ajuns pe mâna legii după ce s-a stabilit că aceștia aduc prin contrabandă piese auto. Marfa era adusă din Ucraina prin regiunea transnistreană.

Ofițerii Direcției investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana au documentat activitatea ilicită a celor doi bărbați, care practicau ilegal  activităţi de întreprinzător.

Ieri, în capitală forțele de ordine au stopat un automobil la volanul căruia se afla un bărbat originar din Transnistria, care transporta 20 de instalaţii de alimentaţie cu gaz pentru automobile, acestea fiind amplasate în ascunzișuri special amenajate.

Poliția a stabilit că bărbatul importa marfa prin contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, prin zona transnistreană. Ulterior, era transmisă unei persoane care le comercializa pe teritoriul țării.

Urmare a perchezițiilor, la locul desfăşurării activităţii ilegale, au fost depistate peste 100 de butelii de gaz pentru automobile, circa 40 de instalații de alimentație cu gaz pentru mijloace de transport şi alte accesorii.

Conform estimărilor preventive, marfa depistată fără careva acte de proveniență valorează aproximativ 400 de mii lei.

Cei doi sunt cercetați penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător”, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 117 500 la 167500 lei.