Conform datelor operative ale Serviciului Protecție Civile și Situațiilor Excepționale al MAI în urma ploilor torențiale cu grindină înregistrate pe data de 21 august, mai multe localități din țară au fost afectate.

Ploaia a făcut ravagii în patru localități din raionul Cantemir. În localitatea Tartaul în urma averselor au fost avariate 2 poduri și deteriorate circa 2,5 km de drum local. În satul Crăciun, vîntul a smuls 90 foi de ardezie de pe acoperișul mai multor case de locuit, iar în localitatea Lingura, grindina a afectat 2 km de drum local.

Peste 25 ha de viță de vie au fost compromise în satul Antonești, unde precipitațiile au căzut cu grindină. Vîntul a făcut ravagii și în două localități din raionul Cahul, unde peste 200 foii de ardezie au fost distruse de pe acoperișurile mai multor construcții din localitățile Alexanderfeld și Roșu.

În localitatea Rădoaia, raionul Sîngerei, vântul puternic a smuls și deteriorat circa 120 foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit de cereale.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale estimează suma prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.