Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va beneficia de 10 autospeciale de intervenție în situații excepționale. Donația vine din partea Republicii Lituania în urma unei colaborări frumoase între ministerele Afacerilor Interne al statului nostru și al celui lituanian, transmite 24h.MD.
Mașinile de intervenție vor fi aduse în țară, astăzi, de 12 pompieri moldoveni, care au reușit să beneficieze de o instruire în domeniu. Autospecialele vor completa servantele de luptă a mai multor subdiviziuni din țară, iar pompierii vor putea utiliza echipamentul performant din dotare.

De menționat este că, în cadrul cooperării dintre Guvernul Republicii Moldova și al Lituaniei, urmează a fi semnat un acord de asistență în domeniul prevenirii și al reacționării în situații excepționale, prin care părțile semnatare se vor susține reciproc.

Documentul va fi semnat pe data de 28 iulie 2016, la Chișinău, în cadrul vizitei delegației lituaniene în Republica Moldova. Echipa din Lituania va fi reprezentată de ministrul Afacerilor Interne Zilinskas Tomas, care va participa la înmânarea celor 10 autospeciale pentru Serviciului Situații Excepționale al MAI.