Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, îi ia peste picior pe cei de la PAS, pentru tendinţa de a manipula opinia publică prin intermediul sondajelor. În opinia lui Slusari, cele mai corecte sondaje sunt discuţiile cu oamenii.

“Între scrutine nu există mai bun sondaj decât discuții directe cu oameni în piață. Acolo vin toți, indiferent de viziuni politice”, a scris Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

Alexandru Slusari s-a referit la dependenţa liderei PAS, Maia Sandu, de ratinguri şi în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei”, de la Publika TV. “Trebuie să ne aşezăm şi să discutăm. Dacă fiecare deja îşi vede preşedinte şi zi şi noapte citeşte despre ratinguri şi spune: cum cu aşa rating poţi să nu participi la alegeri, atunci de ce noi ne pierdem timpul?”, a declarat Alexandru Slusari.

Şi vicepreşedintele PPDA, Igor Munteanu, a acuzat PAS de egoism şi de faptul că manipulează opinia publică prin intermediul sondajelor de opinie, în cadrul unui interviu pentru postul de radio Europa Liberă din Moldova.

“În acest moment un anumit partid folosește foarte mult ratingul superior și sondajele care îl avantajează, adeseori trece cu egoism nonșalant peste diferențele și sensibilitățile locale. Chiar vineri, de exemplu, în Primăria Călărași a fost votat un viceprimar fără ca Platforma DA să fie consultată și fără ca Platforma DA să fie luată în considerare, având candidați și având interesele sale specifice. Or, acest lucru nu se face. Sigur că sunt multe reproșuri, unele pot fi spuse public, altele nu pot fi spuse public”, a declarat Igor Munteanu.