Modernizarea Chișinăului poate fi realizată numai cu o echipă de specialiști bine pregătiți. Este opinia primarului Capitalei, Ion Ceban, exprimată într-un interviu acordat portalului Tribuna, transmite 24h.md.

«Avem nevoie de oameni capabili să elaboreze proiecte și să administreze implementarea lor. Deci, primul pas care trebuie să-l facem este investiția în echipa de funcționari ai Primăriei. Trebuie să le oferim colegilor oportunitatea de a învăţa de la oamenii care au implementat deja proiecte de modernizare – nu e cazul să „inventăm bicicleta” odată ce lumea are demult soluții avansate pentru problemele noastre. Avem nevoie de specialiști și vom investi în formarea lor», a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a mai spus că va conveni cu omologii din Moscova, din București sau Kiev despre transferul de experiență de la ei la Chișinău.

«Transferul va fi realizat prin instruirea echipei noastre cum să elaboreze și să implementeze proiecte mari. Cum să gestioneze proiecte de construcție a drumurilor, ori implementarea a soluțiilor inteligente de gestionare a traficului rutier, or modernizarea și organizarea transportului public și altele», a conchis Ion Ceban.