Primăria Chişinău informează că primul troleibuz de tip nou, cu cursă autonomă, de producţie belorusă, urmează a fi lansat în regim de testare pe una din rutele municipale până la 1 octombrie.

Unitatea de transport de pasageri, pe care au fost instalate baterii pentru posibilitatea deplasării în lipsa unei linii de alimentare cu curent electric, se află în atelierul Regiei Transport Electric, iar specialiştii întreprinderii fac ultimele ajustări a echipamentelor.

În dependenţă de rezultatele care vor fi înregistrate în urma testărilor primului troleibuz nou cu propulsare autonomă, Regia Transport Electric va purcede la asamblarea altor 3 complete de astfel de unităţi de transport.

De menţionat că unitatea cu cursă autonomă nu se deosebeşte la exterior de un troleibuz obişnuit. Însă în interiorul vehiculului, în partea din spate vor fi scoase 4 banchete, iar în loc vor fi instalate bateriile care asigură autonomia pentru o anumită perioadă. Noile instalaţii nu vor afecta nici întrun fel securitatea pasagerilor din troleibuz.

Precizăm că acum un an, RTEC a prezentat public un troleibuz cu propulsie autonomă, dar că de tip vechi, asamblat la atelierul RTEC. În prezent unitatea nu este pusă în circulaţie, fiind pregătită să circule atunci când va fi deschisă o rută nouă formată din unităţi cu cursă autonomă.