Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat despre lansarea consultărilor publice asupra Concepției privind dezvoltarea și managementul sistemului de parcări urbane în municipiul Chișinău. Documentul prezintă viziunea municipalității asupra gestionării sistemului parcare urbană. Recomandările pe marginea conceptului pot fi prezentate până în 15 iunie 2020.

Potrivit municipalității, la etapa actuală, în rezultatul lipsei oricăror mecanisme de reglementare, parcarea în Chișinău este un fenomen haotic și necontrolat. Lipsa unui proces eficient de gestionare a parcărilor generează o serie de probleme, precum parcarea pe trotuare și spații verzi, obstrucționarea accesului pentru ambulanțe și pompieri, crearea ambuteiajelor.

Documentul conține și măsurile pe care municipalitatea și le propune spre realizare în perioada 2020-2040, pentru dezvoltarea și managementul parcărilor în oraș, cum ar fi amenajarea parcărilor în stradă, construcția facilităților de parcare, implementarea sistemului Park&Ride și a parcărilor cu plată.