Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat înregistrează cele mai spectaculoase creșteri în sondaje, potrivit celei mai recente cercetări sociologice realizate de cunoscuta companie IMAS, ale cărei rezultate au fost publicate joi.

Astfel, PSRM a crescut cel mai puternic, de la 13,9 % în luna februarie, la 19,9 %. Partidul Democrat aproape că și-a dublat scorul față de luna februarie, înregistrând o creștere de la 5% la peste 9 la sută.Creșteri nesemnificative, în limita marjei de eroare, mai înregistrează Partidul Acțiune și Solidaritate de la 9,5% la 11%, Partidul Comuniștilor – de la 7,5% la 9% și Partidul Popular European de la 3,1% la 3,7%.

Pe de altă parte Partidul lui Renato Usatîi și Partidul Demnitate și Adevăr sunt în cădere liberă. Astfel, Partidul Nostru a pierdut mai bine de jumătate din susținători și a căzut de la 17,6% în luna februarie, la 8,7%, iar PPDA – de la 12% la 7%.

Sondajul “Libertatea de a fi liberi. Concluzii după 25 de ani” a fost realizat în perioada 25 iulie – 09 august pe un eşantion de 1144 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3%. Sondajul de opinie a fost realizat de IMAS în parteneriat cu portalul Deschide.MD şi Conflict Prevention and Early Warning Center.