Inițiativa președintelui Igor Dodon de a crea 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele țării a început să fie implementată în practică. La această etapă, au fost identificate 12 terenuri pentru constituirea acestor platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații.

În cadrul unei ședințe la Guvern, s-a analizat volumul investițiilor necesare pentru a conecta rețelele de infrastructură la platformele identificate și resursele necesare pentru amenajarea terenurilor.

Președintele țării a lansat, la începutul acestui an, un amplu proiect de industrializare a raioanelor din țară. Potrivit șefului statului, industrializarea regiunilor presupune crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale.

Igor Dodon a declarat că, în prezent, volumul producției industriale constituie doar 68% din nivelul anului 1989, iar cea mai mare parte a producției industriale este concentrată la Chișinău – 54% și Bălți – 12%. Șeful statului a îndemnat conducerea raioanelor să participe la realizarea acestei idei.