Liderul PAS, Maia Sandu, a criticat dur comportamentul lui Andrei Năstase, care manipulează în presa controlată de nașul său de cununie, Victor Țopa, pe subiectul legat de criteriile de selectare a candidatului unic.

Totul a pornit de la un articol de pe site-ul www.independent.md, intitlulat „Maia Sandu sau Andrei Năstase? Sondajele, o soluție ineficientă”. În articol se evidențiază punctele considerate slabe ale Maiei Sandu și, prin comparație, punctele tari ale lui Năstase, iar concluzia materialului este că pentru un candidat comun, cel mai bine plasat pentru a rezista şi câştiga alegerile prezidenţiale este liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Maia Sandu a reacționat la această postare printr-un comentariu pe pagina sa de Facbook.

„Noi ne-am menținut angajamentul de neagresiune agreat cu ceilalți colegi din opoziția proeuropeană. Conducerea PAS nu a adus învinuiri publice celorlalți parteneri ai înțelegerii, iar membrii PAS au avut un comportament civilizat și respectuos în toate polemicile. Acest lucru îl așteptăm de la toți cei care consideră valoroase cuvîntul dat, acțiunile corecte și demnitatea. De asemenea, ne-am abținut de la speculații și am așteptat finalizarea sondajelor asupra cărora am convenit împreună cu cele două partide.

Cu regret, în tot acest timp am constatat că nu toți își țin cuvântul, că nu toți respectă angajamentele”, a reacționat Maia Sandu pe Facebook.

Precizăm că anterior, Năstase a făcut chiar și declarații misogine în raport cu Maia Sandu.