Patru bărbați,  implicați  în afaceri ilegale cu alcool etilic sunt cercetați  penal de poliție pentru contrabandă  în proporții deosebit de mari. Prejudiciul adus bugetului Republicii Moldova se estimează la circa 2 800 000 lei.

Recent, ca urmare a acțiunilor speciale de investigații, angajații Direcției investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai SCAUP DP municipiul Chișinău și IP Ocnița, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au reținuț în flagrant patru persoane  implicate  în contrabandă cu  alcool etilic, în proporții deosebit de mari.

Astfel, pe teritoriul unei tabere de odihnă din raionul Ocnița, a fost depistată o semiremorcă, în care a fost găsită o cantitate de 35 000 litri de alcool etilic,  păstrat în două cisterne a cîte 14 000 litri, 5 cisterne a cîte 1000 litri fiecare, 10 bidoane a cîte 200 litri, 12 canistre a cîte 22 litri fiecare, un generator, două pompe și patru furtunuri.

În urma acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, organizatorul  schemei infracționale este un bărbat în vîrstă de 45 de ani, domiciliat în satul Vălcineț, raionul Ocnița. În urma perchezițiilor, la domiciliul acestuia, au fost depistați 18 620 USD, bani obținuți în urma activităților criminale.

Trei dintre suspecți  sunt  arestați pentru 30 de zile, iar unul dintre aceștia a primit mandat de arest  la domiciliu.

Totodată, ca urmare a ațiunilor întreprinse, polițiștii au identificat, în satul Vălcineț, raionul Ocnița un punct de comercializare ilegală a alcoolului etilic.  De aici, oamenii legii au  depistat și ridicat  340 litri de alcool etilic.

Poliţia a escortat unitatea de transport la sediul Secției poliției de frontieră din  orașul Otaci, aceasta fiind sigilată pînă la primirea unei decizii conform legislaţiei în vigoare.

Dacă persoanele se vor dovedi vinovate vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică cu amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.