Combaterea corupției mici rămâne unul dintre obiectivele principale al Centrului Național Anticorupție (CNA). Deși instituția este implicată activ în lupta cu corupția la nivel înalt, prin arestul miniștrilor și viceminiștrilor, la nivelul de jos, fenomenul corupției înflorește. Despre aceasta a relatat șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, în cadrul unei emisiuni televizate.
„Centrul își propune construirea unui parteneriat nu cu businessul, dar cu toți cetățenii pentru a diminua la maximum fenomenul corupției, fiindcă în această diminuare suntem interesați absolut toți. Una e să cataloghezi statul ăsta nu știu cum, și alta e să vii cu soluții. Și dacă pe cineva deranjează incizia Centrului în corupția mica, eu consider că aceasta este o decizie corectă. Noi arestam miniștri, viceminiștri, dar jos, cum se lua mită așa și se ia până în prezent. Iar cei care au contact nemijlocit cu cetățeanul, continuă  să-l privească ca pe un bancomat, și cu cât mai mare și mai groasă este legitimația, cu atât mai mulți bani puteai scoate din cetățean. Noi vrem să stârpim chestia asta. Asta nu înseamnă că noi o să lăsăm corupția mare fără atenție. Categoric!”, a declarat Zumbreanu în cadrul emisiunii.
Șeful CNA a subliniat că în cadrul acțiunilor de combatere a corupției, instituția va veni inițial cu programe și mesaje prietenoase, iar dacă oamenii nu-l vor înțelege și vor continua să dea sau să ia mită, CNA va acționa așa cum toți se așteaptă să o facă – cu cătușe și arestări.
„Centrul o să vină cu niște programe prietenoase, pentru început, iar dacă mesajul nostru prietenos n-o să fie înțeles, o să intervenim de manieră în care toată lumea se așteaptă să intervenim. CNA nu vine doar cu aparatul său coercitiv și cu cătușele în mână, CNA vrea să convingă oamenii să nu mai dea mită”, a adăugat Bogdan Zumbreanu.