Camera de Comerț și Industrie are un nou șef. Este vorba despre Sergiu Harea, desemnat în această funcție la ședința extraordinară a Congresului Camerei de Comerț și Industrie, organizată astăzi.

Interimatul funcției a fost deținut de către vicepreședintele Tudor Olaru, după ce Valeriu Lazăr a demisionat de la conducerea instituției camerale, la sfârșitul lunii martie curent.

„Pentru mine este o onoare, dar și o responsabilitate enormă, deoarece conștientizez că mi-ați delegat nu numai conducerea celei mai mari organizații care vă reprezintă interesele, ci și speranțele și așteptările pe care le aveți față de Cameră, iar eu sunt cel ce urmează să materializeze aceste așteptări”, a spus Sergiu Harea.

„Este important ca CCI să aibă o poziție proactivă în relațiile cu autoritățile publice centrale, administrația publică locală și partenerii străini, susținând întreprinzătorii autohtoni și intensificând în continuare parteneriatul public-privat. Consider că odată cu apariția noilor cerințe și necesități din partea agenților economici, este strict necesară diversificarea și lansarea în cadrul CCI a noilor servicii de suport pentru business. Totodată, în contextul implementării Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, internaționalizarea întreprinderilor mici și mijlocii, consilierea și încurajarea lor devine un obiectiv prioritar. Aici un rol deosebit le revine subdiviziunilor, inclusiv  filialelor CCI. Anume consolidarea capacității CCI va fi una dintre primele acțiunile pe care le voi întreprinde la început de mandat”, a adăugat președintele CCI.

Menționăm că Sergiu Harea are studii superioare în domeniul economie, finanțe și contabilitate. Anterior a activat în cadrul mai multor instituții publice, însă din anul 1999 s-a angajat la CCI, în calitate de consultant, ulterior evoluând pe scara ierarhică până la funcția de vicepreședinte.