Democratul Sergiu Sîrbu a reacționat la „uimirea” Maiei Sandu referitor la colectarea semnăturilor în timp scurt pentru candidatura lui Marian Lupu la funcția de președinte.

Sîrbu a scris pe o rețea de socializare că această mirare este ceva firesc pentru un om care învață construcția de partid.

„Cred că ceea ce a scris Maia Sandu vine din situația firească în care se află, un om care învață construcția de partid. Toți am fost începători și am avut reacții naive firești, atunci când nu înțelegeam ce se întâmplă în jurul nostru”, a scris democratul.

Totodată, Sergiu Sîrbu menționează că există însă și o contradicție în mirarea Maiei Sandu, care îl face să nu fie sigur că ea este sinceră.

„Ea provine din PLDM, un partid care cândva a fost bine organizat și a reușit multiple recorduri de acest fel, inclusiv în alegerile din noiembrie 2014, când Maia Sandu a participat în mod direct cu acest partid în campania electorală și s-a bucurat de toate recordurile realizate de numărul mare de primari pe care îl avea partidul său, dar atunci nu o mira nimic.

A ieșit împreună cu Vlad Filat pe scenă și ne spunea cât de bine organizat este partidul la care tocmai aderase. Dacă PLDM ar mai fi fost la nivelul lui de glorie, ar fi reușit fără probleme să strângă semnăturile în 24 de ore, iar Maia Sandu nu s-ar fi mirat pe Facebook că acest lucru e posibil.

Ea vrea să uite și să-i facă și pe cetățeni să uite de cariera sa politică într-un partid care s-a dovedit că a fost finanțat din banii BEM, bani cu care s-a făcut și ultima lor campanie electorală în care Maia Sandu mergea în fața alegătorilor și le spunea să voteze cu toată încrederea PLDM”, mai scrie Sîrbu.

De asemenea, democratul a oferit pentru Maia Sandu și câteva detalii din interior, „spre care ar putea tinde cu partidul său pentru a obține rezultate ca cele care au „uimit-o”.

„Marian Lupu este liderul partidului care are peste 50 de mii de membri activi și organizați. PDM are peste 1000 de organizații primare de partid în toate localitățile țării. Nu 1000 de like pe Facebook, ci organizații cu oameni activi. Pregătirea colectării semnăturilor nu se face în zilele când trebuie strânse semnăturile, ci măcar cu două săptămâni înainte. E nevoie de o bună organizare, pregătirea colectorilor, echipelor de suport, instruirea lor etc. Nu te apuci să-i cauți în timp ce strângi semnăturile și să-i pregătești în mers. Este foarte important cum îți organizezi punctul de colectare, în așa fel încât procedura să dureze cât mai puțin. Autoritățile publice locale trebuie informate imediat ce prevederile legale îți permit, pentru verificarea semnăturilor colectate.E important să ai o organizație de tineret numeroasă și foarte activă , bine instruită din timp, inclusiv la sediul central, gata să lucreze non-stop pentru a recepționa într-un timp cât mai scurt documentele și a le sistematiza”.

24H.MD menționează că astăzi, Partidul Democrat a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție pentru prezidențialele din 30 octombrie, liste pe care au semnat circa 29 de mii de cetățeni.

Maia Sandu a venit imediat cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Aceasta s-a arătat nedumerită cum Partidul Democrat a reușit să strângă un așa număr mare de semnături într-un timp record.