O posibilă coaliție între PAS, PPDA  și grupul Pro Moldova ar reduce la zero toate vorbele și sloganele împotriva lui Plahotniuc și Șor, emise de blocul ACUM  din fosta campanie electorală. Este opinia exprimată de expertul în politici publice Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV 8.

În opinia lui Ștefan Gligor, “nu poate fi făcută o delimitare între Pro Moldova și Partidul Șor, deoarece Ilan Șor a fost doar de fațadă în jaful bancar, însă în spatele său au stat instituțiile de stat, controlate de Vlad Plahotniuc”.

Declarația lui Ștefan Gligor a provocat o reacție furibundă din partea analistului politic de la București, Iulian Chifu. Acesta a declarat, la aceeași emisiune, că Gligor ar putea fi sancționat de Consiliul Audiovizualului, deoarece vorbește despre Plahotniuc, Candu și Șor fără careva probe.

Amintim că și anterior Ștefan Gligor spunea că oamenii lui Plahotniuc din Parlament vor să demită Guvernul Chicu și să numească un Executiv de carton.

„Este clar că Plahotniuc e în spatele tuturor ieșirilor din PDM. Scopul lui este împreună cu Platforma DA și PAS să dea jos guvernul lui Chicu și să numească un guvern comod lui. La fel, îmi este clar că Plahotniuc se va opune anticipatelor pentru că PDM și Pro-Moldova de la 30 de mandate ar putea să ajungă la zero, or asta înseamnă că nu va mai putea influența parlamentul și agenda politică”, scria Gligor, într-o postare pe Facebook.