Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) consideră că noul preț reglementat pentru energia electrică furnizată de Energocom, furnizorul central din Moldova ar urma să coboare la 1,35 lei pentru un kWh, transmite 24h.md cu referire la mold-street.com.

Aşa rezultă din proiectul de hotărâre a Consiliului de administrație al ANRE, ce ar urma să fie aprobat în următoarele zile.

Potrivit Agenţiei, Departamentul Energie Electrică și Regenerabile (DEER) a determinat noul preţ reglementat de furnizare în cuantum de 1,35 lei/kWh „în baza informației prezentate de întreprindere și aplicării prevederilor pct. 5 din Metodologia de calcul”, dar şi ca urmare a analizei volumelor prognozate a energiei produse de centralele eligibile din surse regenerabile de energie, precum și celei produse de CET-urileurbane.

După aprobarea noului tarif, furnizorii finali de energie ar putea adresa o cerere de ieftinire a energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Amintim că, în august 2019, Guvernul Maia Sandu, în corespundere cu angajamentele față de FMI, a scumpit lumina cu 15 la sută.