Serviciile de informații din Turcia avertizează în legătură cu posibile atacuri ale Statului Islamic (SI) înainte de sărbătoarea legală din 19 mai, după ce 10 membri ai grupării jihadiste au intrat pe teritoriul turc dinspre Siria, a relatat luni cotidianul Hurriyet, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, serviciile au avertizat în legătură cu atacuri asupra Mausoleului lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul republicii turce moderne, și a Ambasadei SUA, amândouă obiectivele aflate în capitala Ankara. Pe 19 mai este marcată ziua de naștere a lui Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938).

Turcia a acuzat Statul Islamic (SI) de comiterea a numeroase atentate sinucigașe în ultimul an la Ankara, Istanbul și Suruc, soldate în total cu 150 de morți, inclusiv turiști.

Armata turcă a indicat că a atacat poziții ale Statului Islamic în Siria, de-a lungul frontierei, deoarece continuă să cadă rachete lansate de jihadiști de pe teritoriul sirian controlat de ei asupra Kilis, o provincie aflată în sudul Turciei, fiind uciși cel puțin 18 oameni de la începutul acestui an.

Sursa vorbește, de asemenea, despre amenințări din partea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în timp ce în sud-estul Turciei continuă confruntările dintre militanți și forțele de securitate.