La data de 13 mai curent, în jurul orei 00:30, polițiștii de patrulare aflați la menținerea ordinii publice și securității circulației rutiere, la ieșirea din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești au observat  un automobil de marcă  Hyundai, care se deplasa cu viteză excesivă, iar la somațiile angajaților INP de a stopa unitatea de transport, cel de la volan nu s-a conformat.

În acest context, polițiștii de patrulare  au întreprins măsuri de stopare forțată a acestuia, întrucât conducătorul auto accelera tot mai mult pe traseu, creând pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

La volanul unității de transport  se afla un bărbat în vârstă de 48 de ani, locuitor al satului Cărpineni. Acesta conducea în stare de ebrietate avansată, iar pe bancheta din spate a mașinii avea o armă de vânătoare și 11 cartușe, fără acte de proveniență.  Bărbatul se afla în mașină cu încă 2 pasageri, la fel în stare de ebrietate.

După ce a fost înlăturat cu forța de la volanul mașinii,bărbatul a fost escortat la inspectorat pentru audieri, iar arma va fi supusă  unei expertize, pentru a se stabili dacă aceasta nu a fost aplicată în comiterea unei infracțiuni.

Pentru conducerea în stare de ebrietate, cetățeanul riscă să fie sancționat conform art. 264/1 alin 1.  din Codul Penal al RM,  cu o amendă în mărime de 10 000 de lei și cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.