Doctorul habilitat în drept constitutional, Teodor Cârnaț, salută inițiativa Guvernului Chicu de a exclude posibilitatea de recalculare a pensiilor judecătorilor în funcție de mărimea salariului lunar pe care îl au. Potrivit lui Teodor Cârnaț, pensiile speciale pe care le ridică astăzi magistrații din Republica Moldova, nu au nicio justificare. Declarația a fost făcută pentru Radio Sputnik în Moldova.

„Noi trebuie să fim cu toții egali în fața legii, la fel cum trebuie să fim egali față de Fondul de Asigurări Sociale. De aceea, propunerea este binevenită, fiindcă eu sunt împotriva pensiilor speciale și a indemnizațiilor speciale pentru judecători. Pentru a asigura o echitate sociale și pentru a liniști spiritele în societate, eu sunt de părerea că acest principiu pe care îl promovează Guvernul este binevenit”, a declarat fostul membru al CSM, Teodor Cârnaț.

Cârnaț mai spune că judecătorii cât și procurorii trebuie tratați pe picior de egalitate cu medicii, profesorii, dar și alte categorii de cetățeni care spre deosebire de ei, deși au salarii mult mai mici, nu beneficiază de niciun privilegiu.

Guvernul a aprobat miercuri, 12 februarie, o inițiativă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care prevede excluderea posibilității de recalculare a pensiilor în funcție de mărimea salariului lunar pe care îl au judecătorii. Pentru ca inițiativa să intre în vigoare, aceasta trebuie să treacă prin Parlament.