Ex-primarul orașului Nisporeni, Ion Gangan, a fost reţinut de Procuratura Generală pentru escrocherie. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Potrivit sursei, Ion Gangan a fost primarul oraşului Nisporeni în perioada 2007-2015. Totodată, acesta a candidat și în 2015 la alegerile locale din partea Partidului Democrat pentru funcția de primar, dar a pierdut în cel de-al doilea tur în faţa lui Grigori Robu, candidatul Partidului Liberal.

Fiind primar, Ion Gangan nu a declarat în ultimii ani firma soției, o întreprindere individuală activă, cu afaceri în raion.  În anul 2010, ziarul „Timpul” scria că acesta a fost implicat într-o bătaie cu Ion Robu, pe atunci preşedinte al Organizaţiei teritoriale Nisporeni a PLDM. Robu a povestit că s-a dus la primar să discute problema unui teren din centrul orașului, dar s-a ales cu un pumn în față.

În timpul alegerilor pentru funcția de președinte al României, din noiembrie 2014, numele primarului Gangan a figurat în celebrul deja scandal al ceasurilor oferite celor care votau pentru candidatul PSD, Victor Ponta, susținut în Republica Moldova de PDM. În camera de unde erau oferite ceasurile și chiar banii (câte 50 de lei) se află sediul Oficiul Stării Civile din Nisporeni.