Declarația liderei PAS, Maia Sandu, potrivit căreia grupul Pro Moldova “miroase a Plahotniuc” a provocat reacții furibunde în rândul simpatizanților și activiștilor structurii conduse de Andrian Candu. Aceștia îi reproșează fruntașei Partidului Acțiune și Solidaritate că și-a trădat de mai multe ori electoratul și partenerii politici.

“Lidera PAS spune că de la Pro Moldova miroase a Plahotniuc, iar liderul acestui partid, Andrian Candu, nu ar fi un partener de coaliție tocmai potrivit. Eu nici nu neg că Maia Sandu este mai compatibilă cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, mai ales că ultimei i-a și fost subalternă, dar și cu Dodon a lucrat într-un guvern, în epoca lui Voronin. Dar revenind la mirosuri, dar oare nu miroase de la Maia Sandu a politician care foarte des își trădează în primul rând propriile principii, iar în al doilea rând electoratul și partenerii?”, se întreabă exponentul Pro Moldova, Ion Harghel, într-o postare pe Facebook.

În aceeași postare, Harghel îi reamintește Maiei Sandu că a fost într-un guvern cu Andrian Candu și că au votat împreună și pentru acordarea garanțiilor de stat către BNM, dar și pentru concesionarea Aeroportului.

“Aceeași Maia Sandu l-a votat pe Andrian Candu în calitate de Președinte al Parlamentului. Iar cu votul lui Plahotniuc inclusiv, a ajuns ministru al Educației. Să fi avut atunci nasul astupat?”, conchide Ion Harghel.