Un angajat al Direcției regionale „Nord” a Departamentului Poliției de Frontieră (DPF) al MAI, a fost reținut în după amiaza zilei de ieri, de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și procurorii din cadrul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, fiind bănuit de comercializarea substanţelor narcotice de origine vegetală.

Conform informației, polițistul comercializa substanţele narcotice de origine vegetală „marijuana” în localităţile şi raioanele din regiunea de nord a ţării.

Astfel, fiind dispusă desfășurarea măsurilor speciale de investigaţii, ofițerii SPIA au efectuat două achiziţii de control de la polițistul bănuit, fiind procurate substanţe narcotice de origine vegetală „marijuana” în cantitate totală de aproximativ 2500 de grame.

Ulterior, a fost efectuată o a treia achiziţie de control, în timpul căreia polițistul de frontieră a fost reţinut în flagrant delict.

De asemenea, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al polițistului, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate o masă vegetală uscată și mărunțită asemănătoare cu substanţa narcotică de origine vegetală „marijuana”, în cantitate de aproximativ 2500 grame și 8 cartușe de luptă calibrul 5,45 mm.

La moment polițistul de frontieră este reţinut pe un termen de 72 ore și se află în izolator.

Totodată, menționăm despre faptul că, la moment responsabilii DPF al MAI oferă suport organului de urmărire penală, în procesul investigării și stabilirii tuturor circumstanțelor pe cazul dat, pe care Secția urmărire penală a SPIA al MAI a inițiat o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 217 prim alin. (3) lit. d) Cod penal al Republicii Moldova.

Pentru o astfel de infracțiune, Codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Conducerea urmării penale este exercitată de către Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale.